Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Een samenleving kan niet zonder vrijwilligers

Vrijwilligers in de prijzen

22 december 2016

Een samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligerswerk speelt een centrale rol in het versterken van de samenhang en de sociale cohesie van de samenleving. Jaarlijks zet de provincie Groningen vrijwilligers in het zonnetje door het uitreiken van de Provinciale Vrijwilligersprijs.

Maandag 12 december was het weer zo ver. De Statenzaal zat vol met 100 vrijwilligers van de genomineerde organisaties en genodigden. Er waren veel lachende gezichten waar ook spanning op te lezen was. Gedeputeerde Eelco Eikenaar praatte het gevarieerde en feestelijke programma aan elkaar.  Praatjes werden afgewisseld met theatrale acts van het gelegenheidsduo Basz de Jonge en Sarah Schierbeek. Zij zetten de vrijwilligers op een leuke manier in het zonnetje. Twee studenten van het Noorderpoort College, opleiding multimedia, hadden op locatie filmportretten gemaakt van de genomineerde organisaties. Tijdens de uitreiking waren deze filmportretten voor het eerst te zien. Deze portretten gaven in het kort een goed beeld wat de organisaties doen.

Na de filmportretten was het zover: Eelco Eikenaar maakte de prijswinnaars bekend. Per categorie riep hij de genomineerden naar voren en maakte hij bekend wie de winnaar was.

De winnaars

In de categorie Zorg: Dierenambulance Groningen.

In de categorie leefbaarheid: Boetiek Armslag.

En in de categorie jeugd: Kinderspelweek Zuidhorn.

De winnaars ontvingen een juryrapport en een cheque van 3000 euro. Verliezers waren er niet; alle andere genomineerden ontvingen een aanmoedigingsprijs van 1000 euro én ook een juryrapport. In de categorie zorg was dat ’t Hamelhuis, bij jeugd de Rode Kruisstudentendesk en bij leefbaarheid RTV Westerwolde. Het theatrale sloot de avond af met een vrijwilligersloflied en daarna was er gelegenheid om na te genieten onder het genot van een drankje en hapje.

Meer informatie over vrijwilligerswerk: www.vrijwilligersgroningen.nl

 

 

 

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X