Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

In het juryrapport benoemt de jury dat het een prachtig initiatief is dat van grote betekenis is voor kinderen die het thuis wat minder breed hebben. Kinderen merken jaren later nog steeds de positieve gevolgen van het kamp.

Vrijwilligers van Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe ontvangen Hét compliment van Drenthe!

7 december 2020

De winnaar van Hét compliment van Drenthe is bekend! Van harte gefeliciteerd Stichting Kinderkamp Zuidoost-Drenthe! Gedeputeerde Hans Kuipers van Provincie Drenthe overhandigde op 7 december, de nationale vrijwilligersdag, digitaal de prijs van 3.000 euro tijdens een feestelijke online uitreiking. Met deze financiële steun waardeert de provincie het organiseren van een onvergetelijke vakantieweek voor kwetsbare kinderen uit de regio door vrijwilligers.

Met ‘Hét compliment van Drenthe’ zetten provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje. CMO STAMM ondersteunde de organisatie van dit waardevolle initiatief. De afgelopen maanden werden vrijwilligers, verenigingen, clubs of organisaties aangemeld voor de titel: Hét compliment van Drenthe 2020. Het thema waaraan de inzendingen moesten voldoen was armoede. Een jury koos uit de ingezonden suggesties vijf genomineerden. De overige genomineerden waren Dorpscoöperatie De Brug in Gasselternijveen, Sportvereniging Tynaarlo, Stichting Griendtsveenpark en de Drentse voedselbanken. Het publiek hielp de jury helpen de winnaar te kiezen door te stemmen op de genomineerden. Met het gewonnen geldbedrag krijgt Stichting Kinderkamp Zuidoost-Drenthe een kans om wat extra’s te doen voor de doelgroep: de stichting richt zich met name op kinderen die onder de armoedegrens leven.

De andere vier finalisten Dorpscoöperatie de Brug, Sportvereniging Tynaarlo, Stichting Griendtsveenpark en drie Voedselbanken in Drenthe ontvingen een aanmoedigingspluim van 500 euro.

Stichting Kinderkamp Zuidoost-Drenthe

Al 50 jaar lang organiseert de stichting iedere zomer een kinderkampweek voor 40 kinderen in de basisschoolleeftijd die in armoede leven of in een kwetsbare thuissituatie opgroeien. Juist kinderen voor wie het vanuit de thuissituatie niet mogelijk is om op vakantie te gaan, , of die een weekje vakantie goed kunnen gebruiken, bieden ze een ontspannen week aan waarin zij helemaal kind kunnen zijn. Dit doen de stichting met de hulp van 22 vrijwilligers. Tijdens de kinderkampweek bieden ze de kinderen activiteiten op het gebied van sport, cultuur, natuur, muziek en toneel die bijdragen aan de ontwikkelingen. De kinderen die mee zijn geweest op een kinderkamp geven aan dat het een grote impact op hun heeft gehad. Ze kijken terug op een week vol plezier waarin ze veel vrienden hebben gemaakt en er echt bij hoorden.

Tijdens de week in een kampeerboerderij of groepsaccommodatie worden de kinderen door vijftien vrijwilligers begeleid. Naast de groepsleiding zorgen drie vrijwilligers, de programmaploeg een hele week voor het programma. Dankzij de kookploeg, bestaande uit drie fanatieke “kookoma’s” hebben de kinderen drie keer per dag een gezonde maaltijd en lekkere tussendoortjes.
Na opgave voor het kinderkamp gaan de groepsbegeleiders op huisbezoek voor een kennismaking en het verstrekken van aanvullende informatie. Het bedrag dat ouders/verzorgers betalen is in principe €25,-. Soms hebben ouders/verzorgers recht op een vergoeding uit fondsen. Deze mogelijkheden bekijken de vrijwilligers altijd samen met ouders/verzorgers.

Thema Hét compliment van Drenthe

In deze editie was er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘armoede’ in welke vorm dan ook. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe. Elk jaar komt een ander thema uit deze Agenda aan bod.

Meer informatie staat op www.provincie.drenthe.nl/compliment. Hier is ook de uitreiking door gedeputeerde Hans Kuipers te bekijken.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X