Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Met deze financiële steun waardeert de provincie het werk van de vrijwilligers.

Vrijwilligers van Stichting Ouderenvervoer Norg ontvangen Hét compliment van Drenthe!

7 december 2021

De winnaar van Hét compliment van Drenthe is bekend! Van harte gefeliciteerd Stichting Ouderenvervoer Norg! Gedeputeerde Hans Kuipers van Provincie Drenthe overhandigde op 7 december, de nationale vrijwilligersdag, de prijs van 3.000 euro tijdens een feestelijke online uitreiking. Met deze financiële steun waardeert de provincie het werk van de vrijwilligers.

Stichting Ouderenvervoer Norg

Stichting Ouderenvervoer Norg vindt het belangrijk dat iedereen actief mee kan doen aan de maatschappij. Deze stichting draagt in Norg en omringende dorpen in grote mate bij aan het overal aan kunnen meedoen. Al ruim 25 jaar zetten de vrijwilligers van de stichting zich in om passagiers naar wens te vervoeren.

De jury waardeert de inzet van vrijwilligers die al jarenlang met zorg en aandacht inwoners de mogelijkheid bieden om ‘op pad te gaan’. Als het niet mogelijk is om gebruik te maken van het openbaar vervoer, dan biedt deze stichting een prachtig betaalbaar alternatief. De rolstoellift vergroot de mogelijkheden nog meer. Juist in coronatijd is de aandacht die de vrijwilligers bieden aan hun passagiers extra waardevol.

De jury spreekt dan ook lovend over Stichting Ouderenvervoer Norg. Deze groep vrijwilligers zorgt er echt voor dat mensen die anders niet mee kunnen doen in de samenleving, overal naar toe kunnen. Een hartstikke mooi voorbeeld van inclusie!

Over Hét compliment van Drenthe

Met ‘Hét compliment van Drenthe’ zet provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje. De afgelopen maanden werden verenigingen, clubs, organisaties en initiatieven aangemeld voor de titel: Hét compliment van Drenthe 2021. Een vakkundige jury koos uit de ingezonden suggesties vijf genomineerden. De overige genomineerden waren Aan de slag/#Meedoen Hoogeveen, Voedseltuin Emmen, Acanthis/Hospices Drenthe en Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel (PGM). Het publiek hielp de jury met het kiezen van de winnaar door te stemmen op de genomineerden. Met het gewonnen geldbedrag krijgt Stichting Ouderenvervoer Norg een kans om wat extra’s te doen voor de doelgroep: de stichting richt zich met name op vervoer voor 55+ers en inwoners met een beperking of handicap.

In deze editie was er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘inclusie’ in welke vorm dan ook. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe. Elk jaar komt een ander thema uit deze Agenda aan bod. CMO STAMM ondersteunde de organisatie van dit waardevolle initiatief.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X