Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De verwachting is vaak dat krimp problemen geeft voor de leefbaarheid, maar dit blijkt in Drenthe niet het geval.

Drenten waarderen leefbaarheid positief

13 oktober 2016

In de provincie Drenthe spelen verschillende ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de leefbaarheid. Hoe ervaren de inwoners in Drenthe de leefbaarheid in hun dorp of wijk en ervaren zij gevolgen van de bevolkingskrimp op de leefbaarheid? CMO STAMM heeft de leden van het Drents Panel gevraagd hierover hun mening te geven. In totaal hebben 1.000 panelleden deelgenomen.

Ervaren leefbaarheid hoog

Het Drents panel is optimistisch tot neutraal over de toekomst en geeft de leefbaarheid in hun woonomgeving een mooi rapportcijfer: 7,9. Een klein deel maakt zich zorgen over de toekomst en dit gaat voornamelijk over het verdwijnen van voorzieningen. In de rapportage Leefbaarheid Drenthe is te vinden wat voor het Drents panel belangrijke factoren zijn om hun leefomgeving leefbaar te houden.

De verwachting is vaak dat krimp problemen geeft voor de leefbaarheid, maar dit blijkt in Drenthe niet het geval. Hoewel de panelleden uit de anticipeerregio Oost-Drenthe wel iets vaker aangeven dat veel huizen te koop staan en er veel woningen leeg staan (passend in het beeld van krimp), waarderen ze de leefbaarheid nagenoeg hetzelfde als in de andere regio’s. Zij geven de leefbaarheid in hun woonomgeving met een 7,7 ook een ruime voldoende.

Klik hier voor de rapportage Leefbaarheid Drenthe

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X