Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Meldingen zijn een belangrijk signaal en worden altijd in onze cijfers geregistreerd.

Ook gemeente Emmen kiest voor Meldpunt Discriminatie Drenthe

18 januari 2019

Het Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD) is de antidiscriminatievoorziening voor de gemeenten in de provincie Drenthe. Vanaf 2019 heeft ook de gemeente Emmen gekozen om de klachtenbehandeling rondom discriminatie door het MDD te laten uitvoeren. Daarmee zijn elf van de twaalf Drentse gemeenten  aangesloten bij het MDD. 

Wanneer een inwoner discriminatie ervaart kan hij/zij hier melding van doen bij de het MDD. Dit kan bijvoorbeeld zijn: iemand die ontslagen is in verband met zwangerschap, iemand die op school wordt gepest in verband met zijn seksualiteit of iemand die op straat wordt uitgescholden in verband met zijn huidskleur. De meldingen die binnenkomen zijn erg divers en nooit hetzelfde. De klachtenconsulent biedt een luisterend oor als daar behoefte aan is. De melding wordt in ieder geval geregistreerd. Samen met de melder zoekt het meldpunt naar een passende oplossing.

Nashvilleverklaring

Meldpunt Discriminatie Drenthe heeft de volledige aandacht voor de Nashvilleverklaring. Er zijn inmiddels ook al een aantal meldingen bij ons binnengekomen naar aanleiding van de Nashvilleverklaring. Meldingen zijn een belangrijk signaal en worden altijd in onze cijfers geregistreerd. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat onderzoeken op welke wijze de Nashvilleverklaring strafrechtelijk te vervolgen is.

Gastlessen in het basisonderwijs

Naast het uitvoeren van de klachtenbehandeling doet het MDD meer om discriminatie tegen te gaan en de meldingsbereidheid te vergroten. Zo presenteren wij het MDD geregeld op diverse activiteiten binnen gemeenten, geven we voorlichtingen aan medewerkers van sociale teams en geven we gastlessen aan groep 8 leerlingen in het basisonderwijs. Dit jaar geven we circa 70 keer een gastles op veel verschillende scholen in de provincie Drenthe, we sluiten aan bij sociale teams en presenteren het MDD jaarlijks tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei in Assen.

Stage- of werkervaringsplaats Communicatie beschikbaar

Ben je op zoek naar een veelzijdige stage of wil je werkervaring opdoen? Bij Meldpunt Discriminatie Drenthe hebben we een plaats beschikbaar voor een derdejaars hbo-stagiaire of iemand met hbo-/wo-niveau die een werkervaringsplaats wil vervullen. Lijkt het je interessant en vind je het een uitdaging om samen met ons gastlessen te verzorgen en je in te zetten voor een optimale communicatie van het Meldpunt Discriminatie Drenthe? Neem dan contact op met Rika Ringersma.

Meer informatie:
Flyer van het Meldpunt Discriminatie Drenthe (PDF)
www.meldpuntdiscriminatiedrenthe.nl

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X