Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Snel internet op het platteland is hard nodig om te technologische ontwikkelingen in het onderwijs, de gezondheidszorg en de landbouw mogelijk te maken

Sneller internet in Oost-Groningen, op de shortlist van de Wereldbank

30 april 2015

Noord-Nederland krijgt steun van de Wereldbank bij het ontwikkelen van plannen voor sneller internet op het platteland in regio Oost-Groningen. CMO STAMM hielp de gemeente Oldambt succesvol mee met het schrijven van een Europese aanvraag. CMO STAMM zet met middelen van de provincie Groningen uren in om gemeenten en maatschappelijke organisaties te helpen met het schrijven van Europese subsidieprojecten.

Ook het Oost-Groningse project Oldambt Verbindt maakt deel uit van een Drents-Gronings consortium dat financiering nodig heeft. Lokale initiatieven in de twee provincies zijn gebundeld en op de shortlist beland bij de Wereldbank. In zijn rol als internationaal kennis- en adviescentrum kijkt deze VN-organisatie of het plan om in beide provincies een uitgebreider glasvezelnetwerk aan te leggen, financieel deugt.

Volgende stap

Als dat het geval is, kan met vertrouwen de volgende stap worden gezet. Dat is het definitief indienen van een gezamenlijk Noordelijk project waarmee geld van de Europese Investeringsbank (EIB) in de wacht kan worden gesleept. Eind juni wordt het project Oldambt Verbindt in Brussel besproken. “Het is een mooie stap dat de Wereldbank ons daarbij helpt” zegt wethouder Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt. “Op de shortlist van de Wereldbank kom je niet zomaar”. Sneller internet op het platteland is hard nodig om te technologische ontwikkelingen in het onderwijs, de gezondheidszorg en de landbouw mogelijk te maken.

bron: Dagblad van het Noorden 20 april 2015

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X