Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Vera Vos-de Jong.

Als enthousiaste Gezondheidswetenschapper werkt Annemieke in de rol van adviseur. Zij heeft een nuchtere instelling en neemt een frisse blik mee in haar werk. Annemieke gaat graag gestructureerd te werk. Daarnaast houdt zij van afwisseling en het leren van nieuwe dingen. Tijdens haar studies en een traineeship zorg- en projectmanagement in de ouderenzorg heeft zij haar analytisch denkvermogen, kwalitatieve onderzoeksvaardigheden en oplossingsgerichtheid sterk ontwikkeld.

Annemieke hecht veel waarde aan duidelijke afspraken en korte lijntjes. Zij gaat dan ook graag doelgericht te werk, zonder de betrokkenen en het proces uit het oog te verliezen.

Bij CMO STAMM zet Annemieke zich in voor projecten rondom de thema’s “Gezondheid, welzijn en zorg” en “Inwonerskracht en overheidsparticipatie”.

Nieuwsgierig? Bel of mail gerust!

Lieke is een nuchter persoon die een frisse blik meeneemt in haar werk. Haar kracht ligt in haar standvastigheid, communicatieve vaardigheden en probleemoplossend vermogen. Ze haalt voldoening uit werk waarmee ze iets voor de maatschappij kan betekenen. Samenwerken, zoeken naar oplossingen en daarover adviseren is waar ze van houdt. Ze is iemand die zich wil blijven ontwikkelen en altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen, zowel in haar werk als op persoonlijk vlak.

Na haar studie Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft Lieke voornamelijk gewerkt in functies op het gebied van burgerparticipatie en inwonersinitiatieven. Haar interesse in maatschappelijke vraagstukken is echter breder, voornamelijk omdat ze ervan overtuigd is dat er een onderlinge relatie bestaat tussen verschillende vraagstukken. Een onderwerp als brede welvaart en onderwijs kan niet los gezien worden van vraagstukken rondom gezondheid, burgerparticipatie en kansengelijkheid.

Bij CMO STAMM gaat Lieke aan de slag met projecten die raken aan de thema’s ‘kansengelijkheid en bestaanszekerheid’ en ‘gezondheid, welzijn en zorg’.

Als juridisch bestuurswetenschapper wil Marike graag weten wat er speelt bij organisaties en wat hen drijft. Samenwerking staat daar wat haar betreft in voorop. Vooral publiek-private samenwerkingen op het sociaal-maatschappelijk vlak interesseren haar. Marike vindt het belangrijk om steeds te blijven onderzoeken en bepalen hoe partijen en belangen zich tot elkaar verhouden en wat daar de gemene deler in is. Want daar gelooft Marike in: juist door samenwerking gebeuren de mooiste dingen! Daarnaast gelooft Marike in de kracht van de lokale inwoner. Inwoners weten heel goed wat er leeft en speelt in hun directe omgeving. Gebruik deze kracht om mét de inwoner de leefomgeving beter en mooier te maken!

Marike is op een aantal projecten projectleider:

  • Ideeënbank Groningen, waarbij burgerinitiatieven ondersteund worden in allerlei stadia van hun organisatie;
  • Vrijwilligers Groningen, dat zich richt op een goede positie van vrijwilligers in de provincie Groningen en samenwerking tussen de provinciale steuninstellingen en gemeentelijke vrijwilligerssteunpunten;
  • Vrijwilligers Drenthe, voor de ondersteuning, scholing en waardering van vrijwilligers in Drenthe;
  • Maatschappelijke Waarde, waarin organisaties worden ondersteund om hun maatschappelijke waarde zichtbaar te maken;
  • Sterke Verhalen, waarin ervaringsdeskundigen armoede hun stem laten horen.

Ook werkt Marike mee aan de (door)ontwikkeling van beleidskaders op het gebied van bestaanszekerheid en aan evaluatieonderzoeken rondom implementatie van (gemeentelijke) uitvoering van wetgeving.

Marike studeerde juridische bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar afstuderen in 2011 werkte ze onder andere voor de provincies Overijssel, Friesland en Drenthe, als jurist en als beleidsregisseur, waardoor ze het politieke speelveld goed kent. Naast haar werk als adviseur zet ze zich vrijwillig in als stemcoach.

Als gedreven socioloog en demograaf werkt Evelien in de rol van adviseur. Zij richt zich voornamelijk op projecten die te maken hebben met gezondheid en welzijn. Evelien houdt van aanpakken en is daardoor altijd bereid om die extra stap te doen om tot het optimale eindresultaat te komen.

Evelien is ervan overtuigd dat je samen verder komt en meer kan bereiken. Daarom krijgt ze er energie van om samen met anderen te werken en om te sparren over (het oplossen van) complexe vraagstukken. Nieuwsgierigheid, optimisme en daadkracht zijn de positieve punten die ervoor zorgen dat Evelien het meeste uit haar werk, zichzelf en haar omgeving haalt.

Door een open manier van communiceren en empathisch vermogen weet Dorien te verbinden. Ze brengt de juiste mensen bij elkaar om samen vol enthousiasme aan maatschappelijke opgaven te werken. Samen bereik je meer dan alleen! Daarbij gebruikt ze de verschillende perspectieven zonder het doel uit het oog te verliezen.

Dorien heeft veel ervaring met complexe sociale vraagstukken. Dé oplossing voor deze vraagstukken bestaat niet, daarom is het belangrijk om te experimenteren en te innoveren. Integraal samenwerken aan een gedeelde ambitie en open zijn over belangen staat daarbij voorop. Als programmamanager van Drenthe Samen Gezond in Beweging is ze hier dagelijks mee bezig. Vanuit haar werk en levensvisie vindt ze het belangrijk dat iedereen Positief Gezond kan opgroeien, leven en oud worden.

Na de ALO werkte Dorien jaren als docent/trainer en sportconsulent. Later deed ze de Master Healthy Ageing Professional. Daar ontwikkelde ze zich verder tot een change agent voor sociale innovaties. Door haar kennis over en ervaring met innovatieprocessen, doorzettingsvermogen en leergierigheid schakelt zij gemakkelijk tussen verschillende abstractieniveaus en lukt het haar om stappen te maken in de praktijk. De kracht van Dorien ligt in ondersteunend leiderschap en procesbegeleiding.

Kikie vindt het belangrijk om in haar werk bezig te zijn met het voorkomen en herstellen van onrecht. Door de dialoog aan te gaan, inzichten te bieden en, als het nodig is, gerechtelijke stappen te ondernemen wil zij haar medemens ondersteunen in het behalen van hun recht. Haar opleiding Sociaal Juridische Dienstverlenging heeft haar hier op voorbereid.

Diversiteit van mensen en culturen vindt Kikie interessant. Zes jaar lang werkte zij daarom met ongedocumenteerde asielzoekers en nu is zij werkzaam als consulent Discriminatiezaken bij het Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD). CMO STAMM faciliteert het MDD.

Kikie heeft een integere en proactieve werkhouding en vindt dat iedere cliënt een unieke en creatieve aanpak verdient. Binnen haar rol als consulent besteedt ze daarom veel energie en aandacht aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie met de cliënt.

Als adviseur wil Davita bijdragen aan een eerlijkere, inclusievere en mooiere maatschappij. De kennis die ze heeft opgedaan in haar Master Religiewetenschappen en Bachelor Geschiedenis zet ze hierbij graag in. Met haar leergierige houding en oprechte interesse pakt ze dingen snel op en weet ze mensen te verbinden.

Haar manier van werken kenmerkt zich door toewijding en betrokkenheid. Met haar analytische vermogens durft ze kritisch te zijn. Davita neemt geen genoegen met hoe de dingen zijn, maar blijft zoeken naar hoe het beter en rechtvaardiger kan. Graag samen met de mensen zelf, zodat de oplossingen ook echt gedragen worden. Binnen CMO STAMM houdt Davita zich vooral bezig met projecten gericht op armoede. Wil je meer weten? Mail of bel haar gerust!

Met een open blik, enthousiast, en onderzoekend, dat is hoe Simone haar werk als adviseur en onderzoeker bij CMO STAMM aanvliegt. Simone heeft een grote interesse voor maatschappelijke problemen, trends en mechanismen. Als socioloog en demograaf kijkt ze graag naar de wisselwerking tussen inwoners, organisaties en de samenleving. Onderwerpen als vergrijzing, preventie en kansenongelijkheid zijn haar niet onbekend.

In haar werk vindt ze het belangrijk om kennis in een bredere context te plaatsen en het gesprek aan te gaan, het liefst met de mensen die er zelf het dichtste bij staan. Door haar achtergrond als beleidsadviseur (Sociaal domein en Wonen & leefbaarheid) bij verschillende gemeenten in het Noorden weet Simone welke rol politiek en beleid kunnen spelen bij het aanvliegen van vraagstukken en het zoeken naar oplossingen. Haar kennis van programmatisch werken zet ze graag in bij vraagstukken die een lange adem vereisen.

Bij CMO STAMM is Simone werkzaam op verschillende thema’s, waaronder Gezondheid, Welzijn & Zorg, en Brede Welvaart. Heb je vragen? Bel, of mail gerust!

Mensen en organisaties helpen om hun maatschappelijke impact te vergroten, dat doet Geerte met veel plezier. Ze onderzoekt en analyseert graag in dialoog met anderen, ziet snel verbanden en is gericht op samenwerken. Met haar open houding en oprechte belangstelling weet ze mensen en organisaties te verbinden. Haar aanstekelijke enthousiasme combineert ze met een voortvarende aanpak.

Geerte werkt al jaren als adviseur en programmamanager in het maatschappelijk veld. Het liefst houdt ze zich bezig met strategie- en organisatieontwikkeling, procesbegeleiding en programmamanagement.

Momenteel is ze programmamanager van Kansen voor kinderen. “Het is onacceptabel dat er in onze regio zoveel kinderen in armoede opgroeien. Dat gezinnen vastlopen omdat regels en beleid in de weg zitten. Dat zij de regie over hun toekomst verliezen. Wij geloven dat het anders kan, anders moet. Daarom zijn we gestart met het programma Kansen voor Kinderen. Met vele partners in de regio maken we ons hard voor ondersteuning van deze gezinnen.”

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.kansenvoorkinderengroningen.nl of neem contact op met Geerte.

Het specialisme van Marcel is mensgericht implementeren en veranderen. Hij werkt graag aan projecten waarin de ontwikkeling van mensen en organisaties centraal staan. Zijn kracht is dat hij diverse partijen zodanig bij elkaar weet te brengen dat zij samen tot grote resultaten kunnen komen.

De ideale werkomgeving van Marcel kenmerkt zich door vrijheid om nieuwe benaderingen te proberen. Moeilijke opdrachten vormen voor hem een welkome uitdaging. Dankzij zijn flexibiliteit en intelligentie kan hij in verschillende omgevingen en in uiteenlopende omstandigheden goed functioneren. Thema’s (jeugd)zorg, armoede, onderwijs en de lokale overheid. Zijn vakkennis spitst zich toe op de terreinen procesbegeleiding, verander- en projectmanagement.

In 2013 rondde hij een Summerschool af bij the Inspiration Company in Barcelona. Tijdens deze summerschool heeft hij veel geleerd over het begeleiden van creatieve processen. In 2018 is Marcel gecertificeerd voor level 2 en 3 van Deep Democracy. Deep Democracy is een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen!

Eén van zijn taken is het projectleiderschap van het platform financiële redzaamheid in Hoogeveen. Hier is hij verantwoordelijk voor het verbinden van partijen, verbeteren van processen en versnellen van de ontwikkeling op het gebied van schuldhulp en armoede. Marcel heeft een achtergrond als organisatieadviseur en is zeer ervaren in strategische beleids- en organisatieontwikkeling. Hij houdt van opdrachten waarin mensen en organisaties – soms letterlijk en figuurlijk – in beweging moeten komen.

Dushenka is iemand die anderen met haar enthousiasme en betrokkenheid stimuleert om net dat ene stapje meer te doen. Ze inspireert en zet graag een beweging in gang. Sterke punten zijn onder andere haar inlevings- en aanpassingsvermogen en goed analytisch inzicht, waarmee ze snel een probleem kan doorgronden. Dit wordt gecombineerd met een flinke dosis humor, creativiteit en resultaatgerichtheid. Ze is verder een snelle en efficiënte werker en is zeer goed in staat mensen en processen aan te sturen. Haar werkwijze kenmerkt zich door kritisch en flexibel mee te denken, en regelmatig af te stemmen, zodat een opdracht blijft aansluiten bij de vragen en wensen van de opdrachtgever.

Dushenka studeerde Personeel & Arbeid en Communicatiemanagement en ronde de adviseursopleiding van Avicenna af. Ze begon haar carrière in de functie van personeelsmanager en producer multimedia en is nu meer dan een decennium werkzaam als adviseur.

Bij CMO STAMM houdt ze zich bezig met verschillende thema’s: Armoede, Burgerkracht, Transformaties, Jeugd (leefstijl en Europa). Ze heeft specifieke ervaring met projecten op het gebied van vrijwilligerswerk, maatschappelijk betrokken ondernemen, mantelzorg en arbeid, en procesbegeleiding van groepen, zoals de jongerenraad en jongerenwerkers. Daarnaast organiseert ze regelmatig evenementen met inhoud. Nieuwsgierig? Bel/mail voor een afspraak.

Saskia is een enthousiaste adviseur, gedreven door de motivatie kennis te vergaren en te delen en de wens onze samenleving, of een stukje daarvan, beter te maken. Een gedegen professional met visie, verbindend, innovatief, resultaatgericht, praktisch en analytisch. Ze is een ontwikkelaar en procesbegeleider van innovatieve projecten of programma’s op het gebied van maatschappelijke vraagstukken.

Ze maakt graag verbinding tussen mensen en gebruikt daarbij haar enthousiasme, doorzettingsvermogen en passie voor het sociale domein. Ze is gewend met veel verschillende organisaties, belangen en integrale onderwerpen te werken en zorgt voor frisse ideeën en verbinding. Om de samenleving mooier en beter te maken en te zorgen dat iedereen mee kan doen, hebben we alle kracht nodig: van bewoners, ondernemers, maatschappelijke partners en overheden. Vanuit visie, kennis en inzicht en het vermogen om mensen en belangen met elkaar te verbinden, haalt ze graag het beste uit al die partijen. Dat is waar Saskia graag haar inzicht, expertise en enthousiasme voor inzet.

Als adviseur zet Saskia zich graag in voor sociale vernieuwing, armoede, leefbaarheid, visie ontwikkeling, overheidsparticipatie, nieuwe democratie en burgerkracht en -initiatieven.

Na haar studie bestuurskunde werkte Saskia als gebiedsregisseur bij de gemeente Delfzijl. Ze heeft dan ook ruime ervaring op het gebied van participatie en bewonersinitiatieven en het werken binnen een gemeente.

In 2017 is Saskia gecertificeerd voor de basistraining Deep Democracy. Deep  Democracy is een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen!

In 2019 behaalde ze een academisch diploma van de leergang Verandermanagement van AOG School of Management aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Saskia is programmaleider van de Alliantie van Kracht tegen Armoede. Ze houdt zich daarbij o.a. bezig houden met het motiveren en uitdagen van organisaties rondom het thema overerfbare armoede, het aanjagen van initiatieven en het delen van kennis over alles wat er rondom dit thema in de Veenkoloniën (en naastgelegen gemeenten) gebeurt. In nauwe samenwerking met alle netwerkpartners van de Alliantie van Kracht tegen Armoede.

Met energie en een voortvarende aanpak, vol passie, is Esther op veel thema’s van meerwaarde. Esther kijkt graag vanuit de inhoud, het moet echt ergens over gaan. En het moet altijd iets opleveren.

Esther heeft een open houding en een prettige manier van communiceren. Ze werkt graag samen met verschillende partijen om krachten te bundelen, te verbinden en in te zetten om de maatschappelijke impact te vergroten. De mensen en hun talenten zijn het uitgangspunt om samen een stap vooruit te komen.

Esther is bekwaam in het verwerven van draagvlak, het begeleiden van groepsprocessen en het implementeren van veranderingen binnen een organisatie. Waar de kans ligt om een andere, innovatieve werkwijze in te zetten doet ze dat. Zij is een netwerker met een goed omgevingsbewustzijn. Ze staat graag als trainer of dagvoorzitter voor groepen en creëert daar de juiste sfeer voor het behalen van een mooi resultaat.

Na de PABO deed Esther de studie onderwijskunde en werkte ze als docent bij de Ziekenhuisschool, het voortgezet speciaal onderwijs en Time Out. Inmiddels werkt ze nu al vele jaren als adviseur bij (voorlopers van) CMO STAMM. Omdat ze van ontwikkeling en afwisseling in thema’s houdt, deed ze procesmanagement op meerdere maatschappelijk relevante trends: onderwijs; voortijdig schoolverlaters, ontwikkeling zorgboerderijen, harmonisatie van peuterspeelzalen en kinderopvangprojecten, maatschappelijk ondernemers, burger- en overheidskracht, laaggeletterdheid en de samenwerking tussen bewegen, welzijn en zorg (Drenthe beweegt).

© 2025 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X