Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Wat zijn de drijfveren van verschillende mensen om armoede aan te pakken? Wat zorgt voor verandering? Dit en meer hoor je in de vier nieuwe podcasts van de podcastreeks van Sterke Verhalen.   

Nieuwe afleveringen podcasts Sterke Verhalen online

15 oktober 2024

Er staan vier nieuwe podcasts online van de podcastreeks van Sterke Verhalen. Met Sterke Verhalen willen we mensen bewust laten worden dat armoede meer is dan een gebrek aan geld alleen. En willen we vertellen hoe er anders kan worden omgegaan met problemen rondom armoede. Vanuit mensen met ervaring, maar ook door in gesprek te gaan met mensen die mooie dingen hebben opgezet om mensen te helpen. Zoals maatschappelijke projecten of nieuw overheidsbeleid.

De vier nieuwe podcasts

In één van de afleveringen gaan adviseur Marike Broekema en ervaringsdeskundige Karin van der Hende in gesprek met de Groningse wethouder Eelco Eikenaar. Het armoedebeleid valt onder zijn hoede en hij probeert in de gemeente Groningen dingen anders aan te pakken. Wat drijft hem? En hoe wil hij de dingen anders gaan doen?

Ook hoor je een aflevering met kapster Sandra Groenendal. Sandra heeft zelf genoeg meegemaakt. Ze weet daardoor als geen ander hoe belangrijk het is om je mooi te blijven voelen. Voor veel mensen is de kapper te duur. Daarom is Sandra een kapsalon begonnen in haar garage, waar ze mensen met een smalle beurs gratis knipt. Karin en Marike gaan met haar in gesprek waarom ze dit initiatief is begonnen en wat ze zoal tegenkomt in haar stoel.

Je kunt ook luisteren naar het krachtverhaal van Miranda. Miranda kende een moeilijke periode. Zij vertelt in deze podcastaflevering wat het omslagpunt was waardoor er verandering kwam. Een gesprek waarin hoop voorop staat.

Ook gingen Marike en Karin in gesprek met Gea Topelen. Gea is vanuit haar eigen ervaring in armoede en sociale uitsluiting haar initiatief van Gea’s Weggeefwinkel gestart. Inmiddels is dit een stichting en is ze vijf jaar later een druk bezochte plek. Waarom is Gea de weggeefwinkel gestart? En wat komt ze zoal tegen?

Podcastreeks Sterke Verhalen

Luister alle afleveringen, en ook de podcasts van de vorige jaren, op het kanaal van Sterke Verhalen op Spotify:

Of luister het op de website van Spotify for Podcasters: https://podcasters.spotify.com/pod/show/sterke-verhalen-noord

Meepraten

Wil je ook meepraten over dit onderwerp? Kom dan naar een van de Sterke Verhalen bijeenkomsten:

  • dinsdag 15 oktober 2024, Bij Van Houten in Groningen
  • dinsdag 22 oktober 2024, Northbase Inloophuis in Winschoten
  • donderdag 24 oktober 2024, Raadszaal gemeente Coevorden in Coevorden
  • donderdag 14 november 2024, Werkcafé gemeente Hoogeveen in Hoogeveen

Meld je aan via alliantievankracht.nl/sterkeverhalen

Deze podcast wordt ondersteund door de gemeente Groningen, gemeente Coevorden, gemeente Oldambt, gemeente Hoogeveen, Noorderpoort, Welstad, CMO STAMM en de Alliantie van Kracht.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X