Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

juni, 2019

03juni18:3022:00Publieksacademie Kinderarmoede18:30 - 22:00 Stadsschouwburg Groningen

Evenement details

Publieksacademie: Samen Stoppen wij Kinderarmoede

Kom op 3 juni 2019 naar de publieksacademie over kinderarmoede in de Stadsschouwburg van Groningen. Praat mee over hoe we samen kinderarmoede kunnen stoppen.

We hebben het goed in Nederland. Ons land staat op plek 14 van rijkste landen ter wereld, blijkt uit de cijfers van het Internationaal Monetair Fonds. Hoe komt het dan toch, dat 1 op de 9 Nederlandse kinderen in armoede leeft? Dat er kinderen zijn die niet elke dag een warme maaltijd krijgen? Die naar school moeten lopen, omdat er zelfs voor een vierdehands fiets geen geld is?

Kinderen die opgroeien in armoede hebben o.a. te maken met schaamte, achterstand in gezondheid en uitsluiting. Deze kinderen lopen kansen op maximale ontwikkeling van hun talent mis vanwege de achtergrond en situatie van hun ouders. Onderwijs is een belangrijke vindplek om armoede te signaleren en  vervolgens vanuit verschillende leefwerelden van een kind (thuis-school-omgeving)  het hoofd te bieden. Zo stoppen wij samen kinderarmoede .

Samen Stoppen wij Kinderarmoede, publieksacademie in Stadsschouwburg Groningen. 

Op 3 juni 2019 organiseert Dagblad van het Noorden een publieksacademie over dit onderwerp, samen met de Alliantie Kinderarmoede en andere partners.

Centraal staat de vraag “Wat kun je doen voor kinderen in armoede zodat ze enerzijds nu geholpen zijn bij wat ze nodig hebben en anderzijds hun kans op toekomst met perspectief vergroten?”.

Onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam gaan verscheidene sprekers de dialoog aan met elkaar én met het publiek. Daar zijn bekende en minder bekende sprekers en ervaringsdeskundigen bij, zoals wethouder Gijsbertsen, Annelies Kassenberg van de Hanzehogeschool en Sanne Visser van de Rijksuniversiteit Groningen, Kinderombudsman Margite Kalverboer en de Kinderburgemeester. Daarnaast gaat de Nederlands presentatrice Sofie van den Enk in gesprek met een aantal kinderen.

De publieksacademie wordt ondersteund door Prinses Laurentien van Oranje vanuit Missing Chapter Foundation.

Alliantie Kinderarmoede

De Alliantie Kinderarmoede is een bundeling van krachten. Een aantal partners werken samen om vóór 2030 twee grote doelen te bereiken:

1. Kinderen zijn niet meer de dupe van armoede.
2. Er zijn geen nieuwe gezinnen meer die in armoede vervallen.

De Alliantie Kinderarmoede brengt organisaties bij elkaar om creatieve en slimme oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. Hun motto? Samen Stoppen wij Kinderarmoede. Bekijk ook de website van de Alliantie Kinderarmoede.

AANMELDEN
Iedereen die zich betrokken voelt is welkom. Deelnemen aan de Publieksacademie over Kinderarmoede is gratis. Maar let op: het aantal plaatsen is beperkt. Meld je daarom voor 27 mei aan door het registratieformulier in te vullen. Hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans op een plek.

Abonnees kunnen zich aanmelden door het formulier in te vullen. Niet abonnees kunnen zich aanmelden via: publieksacademie@ndcmediagroep.nl.

INFORMATIE
Maandag 3 juni 2019 | 18.30 – 22.00 uur | Stadsschouwburg | Groningen

voor vragen mail naar: publieksacademie@ndcmediagroep.nl

Tijd

(Maandag) 18:30 - 22:00

Locatie

Stadsschouwburg Groningen

Turfsingel 86, 9711 VX Groningen

Organisator

Dagblad van het Noordenpublieksacademie@ndcmediagroep.nl

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X