Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

oktober, 2023

05okt09:0017:00Werkdag Participatie: Het opstarten van een duurzame dialoog rond de Toekomstagenda Groningen09:00 - 17:00 De Postwagen

Evenement details

Doelgroep: Ambtenaren, maatschappelijk organisaties en professionals in de provincie Groningen die bezig zijn met participatie, democratische vernieuwing en samenwerking met inwoners

Rondom de Toekomstagenda Groningen (verwoord in Ereschuld: herstel en perspectief voor Groningen) beantwoorden we met elkaar tijdens deze Werkdag Participatie een aantal vragen. Hoe gaan we langdurig en structureel met inwoners het gesprek over de toekomstagenda aan? Hoe bouwen we aan vertrouwen tegen de achtergrond van onmacht en alle negatieve ervaringen met de overheid? Hoe vinden we samen met inwoners het toekomstperspectief? Hoe werken we aan zeggenschap en eigenaarschap van Groningers?

Zeggenschap, eigenaarschap en oog voor een zorgvuldig democratisch proces staan overal hoog in het vaandel. Daar wordt ook op veel plekken aan gewerkt, maar mist soms de verbinding en gemeenschappelijkheid. We zien ook dat er veel verschillende opvattingen zijn over wat realistisch, wenselijk en passend is m.b.t. de betrokkenheid van Groningers. Op 5 oktober 2023 staan wij daarom stil bij de manier waarop dit het beste kan. Om op basis van kennis en ervaring lokaal en provinciaal op goede wijze invulling te geven aan aanbeveling elf van de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen: de dialoog met Groningers. We vertalen dat ook naar werkende elementen die we kunnen gebruiken bij de processen die we lokaal en provinciaal gaan organiseren. Daarbij borduren we zoveel mogelijk voort op wat er al is. Praat en werk jij mee?

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:

Neem voor meer informatie contact op met Saskia Duursma, s.duursma@cmostamm.nl/06-12 41 39 41.

De Werkdag Participatie wordt vanuit het Programma Kwaliteit Openbaar Bestuur mogelijk gemaakt door de provincie Groningen en uitgevoerd i.s.m. CMO STAMM en de werkgroep participatie.

Tijd

(Donderdag) 09:00 - 17:00

Locatie

De Postwagen

Hoofdstraat 53, 9356 AV Tolbert

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X