Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De inbreng van ervaringsdeskundigen is enorm waardevol voor de verbinding tussen de leef- en systeemwereld.

Inzet ervaringsdeskundigen in opleiding bij CMO STAMM

26 februari 2024

Victoria Lukic en Erik Nijboer werken sinds kort bij CMO STAMM als stagiair binnen hun tweejarige opleiding Ervaringsdeskundige aan het ROC Noorderpoort. De komende 1,5 jaar nemen onderzoeker Erik Meij en adviseur Marike Broekema hen twee dagen in de week onder hun hoede. 

We geloven bij CMO STAMM in de inzet en deskundigheid van ervaringsverhalen. Want met wetgeving, beleid en de inzet van maatschappelijke organisaties doe je goede dingen, maar heb je nog niet het hele verhaal rond. Inwonersperspectief is erg belangrijk. Met de inzet van Erik en Victoria kunnen we dit nog meer waarborgen in ons werk.

Ervaringsdeskundigheid heeft een cruciale rol bij onderzoeks- en adviestrajecten

Wij nemen het perspectief van Victoria en Erik mee bij het onderzoek naar (generatie-)armoede van Erik Meij, Jessy Snip en Jaap Smit-Venema. Daarnaast spelen zij een rol in de ondersteuning en advisering die we bieden in de ontwikkeling van nieuwe beleidskaders op het gebied van bestaanszekerheid. Zo ondersteunen Marcel Endendijk en Marike Broekema momenteel een dergelijk proces in de gemeente Borger-Odoorn, waar onze ervaringsdeskundigen in opleiding ook van waarde gaan zijn.

Ook krijgen onze stagiaires een rol in onze projecten rondom bewustwording. Zoals met het project Sterke Verhalen, waarin ervaringsdeskundigen hun stem laten horen. Ook dit project kent dit jaar een vervolg. Het is ontzettend mooi dat in al deze onderzoeks- en adviestrajecten ervaringsdeskundigheid een cruciale rol blijft houden.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X