Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Er is al veel informatie over armoedebestrijding, maar dat is versnipperd. Het mooie aan de Gro Next leeromgeving is dat we het gebundeld kunnen aanbieden.

Veel animo voor webinar Meer kennis over minder armoede met lancering Gro Next

28 mei 2021

Op donderdag 20 mei jl. gaven vier bestuurders het startsein van Gro Next. Een leeromgeving die trainingen, lezingen, webinars en workshops aanbiedt voor professionals en vrijwilligers die mensen in armoede ondersteunen. We delen graag de replay van het webinar Meer kennis over minder armoede, druk bezocht door ruim 300 geïnteresseerden. Ook zetten we de eerste trainingen in de etalage.

Gro Next van start

De gemeente Groningen, CMO STAMM, de Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen bundelen hun kennis en deskundigheid over de aanpak van armoede. Onder de naam Gro Next startten zij een platform op armoedegroningen.nl/gro-next/ voor kennisuitwisseling en netwerkvorming. Hier wordt kennis over (de aanpak van) armoede verzameld en aangeboden. Met trainingen, lezingen en workshops, wordt het kennisniveau van cursisten vergroot en versterkt. De verwachting is dat mede hierdoor professionals, beroepskrachten en vrijwilligers beter toegerust zijn om hun werk goed te doen. Doel is om mensen in armoede zo snel mogelijk perspectief te bieden, om uit deze situatie te komen.

Tijdens de online startbijeenkomst Meer kennis over minder armoede werd de eerste stap gezet. De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door wethouder Isabelle Diks, Inkomen & Schulden, Michèle Garnier, dean Academie voor Sociale Studies aan de Hanzehogeschool Groningen, Yvonne Turenhout, directeur-bestuurder van CMO STAMM en Peter Elmont, voorzitter van de stichting Moedige Dialoog Groningen.

Isabelle Diks wethouder Inkomen en Schulden: “Het is belangrijk dat organisaties de juiste kennis hebben om armoede te herkennen en om mensen te helpen om een volgende stap te zetten richting meer perspectief. Professionele hulpverleners, beroepskrachten en vrijwilligers zijn een enorm belangrijke schakel omdat ze dagelijks contact hebben met de doelgroep. Samenwerking bundelt alle kennis en ervaring en maakt dit beter toegankelijk.”

Webinar Meer kennis over minder armoede

In het webinar vertellen de vier bestuurders van de samenwerkende partijen over het hoe en waarom van Gro Next. ‘Opgroeien in armoede’ is de titel van de lezing van Annelies Kassenberg en Wenda Gall. In het programma is aansluitend een gesprek met de professionals Marloes de Bie, Henk Huisinga, Floor Oosterhoff, Cor ter Stege en Mariëlle Reneman, de projectleider van Gro Next. De afsluiting is een stop motion over het thema Opgroeien in armoede.

 

Trainingen

  • Donderdag 3 juni, 13:00 – 16:30 uur, online: Schuldhulpverlening. Voor alle beroepskrachten en stagiaires. Je krijgt een overzicht van alle producten van de Groningse Kredietbank en het signaleren van schuldenproblematiek. Deelname is gratis. Meld je nu aan!
  • Dinsdag 22 juni 10:00 uur – 12:30, online: Signaleren van financiële problemen en wat dan? Je leert hoe je de signalen van financiële problemen bij een medewerker kunt herkennen. We laten je kennismaken met de belevingswereld van een persoon die leeft met geldzorgen en welk gedrag dat bij hem oproept. Welke hulp er is en wat jij kunt doen, vertellen we je in de workshop. Tenslotte leer je hoe je de medewerker kunt stimuleren echt hulp te gaan zoeken. Deelname is gratis. Meld je nu aan
  • Bekijk het uitgebreide overzicht van de trainingen van Gro Next, een groeiend aanbod. 

Meer informatie en contact

Gro Next biedt trainingen op maat aan. Heeft u ideeën of wensen over een bepaald thema? Neem dan contact op met Thomas de Boer, programma-coördinator Gro Next: gronext@armoedegroningen.nl, tel. 06 – 54 25 10 70

www.armoedegroningen.nl/gro-next

logo en pay off Gro Next meer kennis over minder armoede

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2025 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X