Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

mei, 2023

17mei14:0016:00Vervolgbijeenkomst #Eenlevenlangbewegen14:00 - 16:00 De Jachthut in Wijster

Evenement details

Op dit moment zijn we drie vraagstukken aan het onderzoeken met onze koplopers #eenlevenlangbewegen en zal hier op 17 mei een vervolg aan worden gegeven. Uiteindelijk zullen deze op 5 juli worden gepresenteerd. Wees welkom om aan te sluiten!

  • Vraagstuk 1:  ‘Wie de 35% eigenlijk is?’. Er is niet zoveel twijfel of de groep bestaat of hoe groot de groep is, maar wel vragen over de diversiteit en waar (op verschillende wijzes) de mensen zich bevinden. Hoe fluctueert de samenstelling?
  • Vraagstuk 2.  ‘de Beweegreis’. Let wel, de beweegreis van de 35%. De reis begint vaak in een ander domein als Zorg of Welzijn. Er is vaak een extrinsieke aanleiding. Gezondheid in breedste zin. Maar op welke plekken begint de reis? Is het een reis ofwel is er ontwikkeling bv vanuit Zorg naar Welzijn? Zijn het stations met overstap of gaat de reis automatisch langs domeinen. Kern zal de ‘warme binnenkomst’ en de warme overdracht zijn? Dit vraagt om optimaal contact tussen domeinen.
  • Vraagstuk 3. De structureren of vervolgen van de initiatieven die vanuit de zorg ontstaan. Denk aan GLI (waar eerst de focus op ligt) maar ook Diabetes Challenge, Valpreventie etc. Er is een groot gat tussen de zorg gerelateerd en daarmee vaak ingeperkte interventies en de meer structurele vervolgactiviteiten. Vraagstukken zijn kwalitatieve begeleiding en financiering. Is er een vorm te ontwikkelen waardoor bv vanuit een regisserende gemeente dergelijke activiteiten gefaciliteerd kunnen worden?

Locatie: De Jachthut

Emelangen 2, 9418TG Wijster

Tijd: 14.00 – 16.00 uur

Meer informatie over #eenlevenlangbewegen vind je hier!

Tijdens de vervolgbijeenkomst gaan we de denkrichtingen verkennen van de bovenstaande vraagstukken. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via het aanmeldformulier!

Meer informatie

Esther Rodenburg

06 460 821 11

e.rodenburg@cmostamm.nl

Tijd

(Woensdag) 14:00 - 16:00

Locatie

De Jachthut in Wijster

Emelangen 2, 9418 TG

Organisator

Sport Drenthe & CMO STAMM

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X