Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Wonen en voorzieningen.

Energietransitie


De foto’s van schone grachten in Amsterdam en smogvrije luchten boven Azië kun je bijna niet gemist hebben de afgelopen weken. De coronacrisis zou grootse effecten hebben op het klimaat. Van vele kanten komen geluiden dat dit de tijd is om nog eens extra goed na te denken over onze invloed op het klimaat en hoe wij in kunnen zetten op de energietransitie. Zo kunnen we nu kiezen voor een economie die niet meer draait op fossiele brandstoffen en kunnen we bedrijven juist nu aansporen om na te denken over leefbaarheids- en duurzaamheidsvraagstukken. In Milaan wordt de lockdown bijvoorbeeld als kans aangegrepen om versneld fietspaden aan te leggen, zouden we in Nederland  ook aan de slag moeten? En waarmee moeten we dan rekening houden? Gaat er genoeg aandacht uit naar mensen die niet mee kunnen komen in deze (versnelde) energietransitie?

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Publicatie Herstel & perspectief na corona

De afgelopen jaren is de wereld getroffen door een crisis van ongekende omvang. De coronacrisis heeft ook gevolgen voor alle inwoners van Drenthe en vraagt veel van mensen, gezinnen en gemeenschappen. De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe hebben tijdens de afgelopen periode vol ingezet op de ondersteuning van inwoners, ondernemers en instellingen. In eerste

Lees verder

Herstel en perspectief na corona in Drenthe

Veel coronaopgaven in Drenthe worden opgevangen met bestaand beleid. Toch is er één belangrijk aandachtspunt dat door de coronacrisis méér aandacht nodig heeft, namelijk kansenongelijkheid.

Lees verder

Vervolgonderzoek naar gevolgen coronacrisis voor inwoners van Groningen en Drenthe

We onderzoeken hoe de huidige coronacrisis doorwerkt in het leven van Drenten en Groningers. Panelleden ontvangen in november een 2e vragenlijst. Deze vragenlijst is een vervolg op de vragenlijst van april.

Lees verder

Passende ouderenzorg tijdens de coronaperiode

Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving en op ouderen en hun mantelzorgers in het bijzonder. We gaan specifiek in op het effect van corona op de ouderen(zorg).

Lees verder

Alternatieven voor dagbesteding voor ouderen

Dagbesteding vervult vele functies zoals zingeving, dagritme en contact. Door coronamaatregelen is dagbesteding veelal gesloten. Het vinden van alternatieve vormen vraagt om improvisatie en creativiteit.

Lees verder

Armoede en schuldhulpverlening in coronatijden

Hoe kunnen we op een recessie anticiperen vanuit het perspectief van armoede en schuldhulpverlening? Een impressie van de gevolgen voor de korte en lange termijn in Groningen en Drenthe.

Lees verder

Opdrachten.

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X