Hoe beleven inwoners in aardbevingsgebieden de veiligheid in hun directe woonomgeving? Woningschade, waardevermindering van woningen, een gevoel van onrust en angst voor nieuwe bevingen maken dat het veiligheidsgevoel in Groningen achteruit loopt.
CMO STAMM brengt de veiligheidsbeleving en veiligheidscijfers in kaart voor gemeenten en regio’s in Groningen en Drenthe. Op basis van de jaarlijkse Veiligheidsmonitor, uitvragen onder het Groninger Panel en Versnellingssessies blijven wij trends en ontwikkelingen monitoren. Via factsheets en visualisaties presenteren wij relevante onderzoeksresultaten die zicht geven op de gevoelens en behoeften van inwoners ten aanzien van de aardbevingen, veiligheidsbeleving en leefbaarheid in de regio. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar de ervaringen en beleving van jongeren in het gebied. Ook hen willen wij nadrukkelijk een stem geven en actief mobiliseren om samen te werken aan hun toekomst in het aardbevingsgebied."
Ben je geïnteresseerd in de impact van de aardbevingen op Groningen? Kom dan naar het evenement Sterk Groningen!.
Experts discussieerden bij de Kennistafel mee over de leefbaarheid en kansrijkheid in en rondom Groningen.
Nationaal Coördinator Groningen vraagt Sociaal Planbureau Groningen om de wensen van Groningers in kaart te brengen.
Voor het project “Toekomst van jongeren in Groningen”, ook wel “de stem van jongeren”, worden jongeren gemobiliseerd om mee te praten over de toekomst van het aardbevingsgebied.
De Facebookpagina ‘Toekomst van jongeren in Groningen’ is de eerste aanzet. De initiatiefnemers gaan tevens langs scholen om middelbare scholieren te benaderen.
Meningen, knelpunten en oplossingsrichtingen van burgers.
Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.