Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Voorzieningen en mobiliteit.

Mensen op het platteland willen op eenvoudige wijze gebruik kunnen blijven maken van voorzieningen. Als gevolg van krimp verdwijnen echter veel voorzieningen. En op het openbaar- en doelgroepenvervoer wordt gekort. Een opgave die vraagt om tijdige anticipatie en de nodige creativiteit bij het vinden van oplossingen. Rekening houdend met reistijden, toegankelijkheid en financiële haalbaarheid. En het kan!

CMO STAMM geeft inzicht in dit vraagstuk. We verzamelen gegevens, analyseren en duiden deze. We zetten het letterlijk voor u ‘’op de kaart’’. Daarmee krijgt u inzicht in mogelijke quick wins en duurzame oplossingen. Wij ontwikkelen met u een integrale visie op voorzieningen en vervoer. En helpen u innovatieve oplossingen te implementeren. "

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Even voorstellen: Aleid Brouwer maakt impact met de aanpak van brede welvaart

Wat is brede welvaart en waarom is er nu een speciale leerstoel? Aleid Brouwer, senior onderzoeker en bijzonder hoogleraar Brede Welvaart en Kansen(on)gelijkheid, vertelt het je in een korte video.

Lees verder

Vitale Dorpen in Drenthe

Nog deze zomer start de Regio Deal Zuid- en Oost- Drenthe met nieuwe projecten. Eén daarvan is het cross-over project Vitale Dorpen.

Lees verder

De gevolgen van bevolkingsdaling koninklijk besproken

CMO STAMM bij het symposium Depopulation: analyses and perspectives in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Lees verder

Samenvatting rapport ‘Regionale verschillen geduid’

In het voorjaar van 2016 verscheen de SCP-studie Overall rapportage sociaal domein 2015.

Lees verder

Opvallende verschillen in gebruik voorzieningen sociaal domein geduid

Welke verklaringen hebben experts voor het hoge zorggebruik van Groningers en Drenten? Een onderzoek van CMO STAMM en Sociaal Planbureau Groningen in samenwerking met Platform 31. 

Lees verder

Tweede cultuurmonitor Emmen

Gemeente Emmen wil inwoners zoveel mogelijk de kans bieden om deel te nemen aan kunst en cultuur. Als Culturele gemeente Drenthe 2015/2016 heeft Emmen laten zien dat cultuur een inspiratiebron kan zijn.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X